Priznanje za uspješno poslovanje

“PROTECT-ING” Društvo za proizvodnju,
trgovinu i usluge d.o.o. Sarajevo sa ponosom obavještava da je nosilac certifikata bonitetne izvrsnosti bonitetne kuće CompanyWall d.o.o. i da se nalazi mađu najkonkurentnijim bosanskohercegovačkim firmama sa bonitetnom ocjenom AA+. Ova ocjena znači da je kompanija pouzdana i stabilna, a saradnja sa kompanijom koja je ocjenjena AA+ bonitetnom ocjenom ne predstavlja rizik, jer ona zadovoljava sve visoke standarde uspješnog poslovanja.
Bonitetne ocjene su neophodan ekonomski instrument koji se primjenjuje u savremenom poslovnom svijetu i koriste se kao vjerodostojna provjera cjelokupnog poslovanja privrednog subjekta. Omogućavaju brže i jednostavnije donošenje poslovnih odluka pri izboru poslovnog partnera, analize konkurencije i procjene rizika.
Bonitetna ocjena je skup jasno standardiziranih i objektiviziranih podataka koji obuhvaćaju cjelokupno poslovanje poslovnog subjekta. Utvrđuje se na osnovi posebne metodologije koja obuhvaća financijsku i ekonomsku analizu poslovanja u prethodnoj godini, ustanovljene po ugledu na najveće svjetske bonitetne kuće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *